آخرین ارسال‌ها

خوش آمدید

اگر شناسه کاربری دارید، خواهشمندیم وارد شوید، اما اگر تاکنون شناسه ای نساخته اید، برایگان به خانواده +۲۰ هزار نفری دادپرور بپیوندید.

پرسش و پاسخ مسکن مهر و مهریه؟!

دختر باران

دادپرور ساده
5 فوریه 2013
19
0
85
اصفهان
سلام. این اولین ارسال من در این انجمنه. چقدر خوشحالم از اینکه یه انجمن حقوقی رایگان هم در ایران تاسیس شد. برای مدیران عزیزش آرزوی موفقیت بیشتر میکنم.
زمانی که مهریه ی منو تعیین کردن یکی از بندهای مهریه ام نزل مسکونی بود اما قیمتش رو خیلی بیشتر از واقعیت نوشتن.

تکلیف من چی میشه؟ آیا من میتونم ادعا کنم نمیدونستم قیمتش کمه؟

واپسین ویرایش:

Hossein-Yavari

وکیل
4 فوریه 2013
24
6
605
کرج
به نام خداوند بزرگ ومهربان
با سلام خدمت خواهر گرامی
در رابطه با سوال شما باید عرض کنم با توجه به ماده 1078 ق. م. هر چیزی که مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد میتوان مهر کرد
از این باب مهر شما کاملا درست بوده وباتوجه به اینکه 2 دانگ از خانه مهر شما شده به این دلیل که مالیت دارد صحیح می باشد
اما از این باب که فرمودید ارزش 20 میلیونی برای آن تعیین شده و آن مقدار ارزش ندارد که در عقد نامه تصریح شده باید عرض کنم
به استناد ماده 1084ق.م هرگاه مهر عین معین باشد و معلوم گردد قبل از عقد معیوب بوده ویا بعد از عقد و قبل از تسلیم معیوب و یا تلف شود
،شوهر ضامن عیب و تلف است.در این موضوع اگر مهر شما به مبلغی که فرمودید تصریح شده ارزش نداشته باشد میتوانید عین مهر را نگاه دارید و تفاوت قیمت بین مهر صحیح و معیب را به عنوان ارش مطالبه کنید و یا توافق درباره مهر را فسخ کنید و مثل یا قیمت آن را از شوهر خود بگیرید
لازم به ذکر است اگر مهر قابلیت تسلیم را نداشته باشد شوهر باید مثل ویا قیمت مهر را بدهد
پدر شوهر شما در اینجا ضامن محسوب میشود واین موضوع باعث نمیشود الزام شوهر به دادن مهر از بین برود پس شما میتوانید مهر را از شوهر خود مطالبه نمایید و پدر شوهر شما در حکم ضامن شوهر میباشد.
امید است توانسته باشم شمارا کاملا راهنمایی کنم
موفق وپیروز باشید

واپسین ویرایش:
  • آغازگر گفتمان

دختر باران

دادپرور ساده
5 فوریه 2013
19
0
85
اصفهان
ممنون از توضیح کامل و عالیتون. البته خدا رو شکر من با همسرم هیچ مشکلی ندارم و هیچوقت چنین چیزی از همسرم نخواهم خواست. اما از پدرش چرا!
جناب یاوری یه نکته ای در مورد مهریه من هست. مهریه من در یه برگه A4 ثبت شده و بعد از امضای شهود، محضری شده و مهر و امضای دفترخونه داره

حالا سوال بعدیم اینه که کدوم یکی از این دو حالت (برگه ی محضری شده که توافق اصلی بود یا سند ازدواج) رو من میتونم بگیرم؟ آیا به وقتش میتونم هر کدوم از این دو تا رو درخواست کنم؟

واپسین ویرایش:

Hossein-Yavari

وکیل
4 فوریه 2013
24
6
605
کرج
باسلام خدمت شما
در قانون ما یک بحث تقدم و تاخر داریم بر همین اساس اگر تاریخ سند رسمی شما(سند محضری) بعد از سند عادی تنظیم شده باشد در اینجا چون سند رسمی بر سند عادی ارجعیت دارد و شما هم آن را امضا و اثر انگشت زده و قانونا مطالعه نموده و پذیرفته اید در نتیجه سند رسمی بر سند عادی ارجعیت خواهد داشت و سند عادی کان لم یکن میشود در اینصورت مهریه شما چیزی خواهد بود که در دفتر اسناد رسمی در تاریخی بعد از تاریخ سند عادی شما و شوهر محترم و شهود بطور کاملا رسمی قبول نموده و تنظیم شده است اما چنانچه سند عادی محضری شده شما بعد از تاریخ تنظیم سند رسمی باشد میتوان در دادگاه به آن استناد نمود .
از اینکه زندگی خوبی داریدما همه دادپروریها خوشحالیم
موفق و پیروز باشید

بالا