آخرین ارسال‌ها

خوش آمدید

اگر شناسه کاربری دارید، خواهشمندیم وارد شوید، اما اگر تاکنون شناسه ای نساخته اید، برایگان به خانواده +۲۰ هزار نفری دادپرور بپیوندید.

پرسش و پاسخ تعزیر بدل از قصاص

dadras

دادپرور ساده
16 اکتبر 2015
13
1
75
33
در مواردی که در قانون مجازات مثلا فصل قصاص، به مجازات تعزیری مواد 612 و 614 تعزیرات ارجاع داده شده، آیا باید شرایط مذکور در این دو ماده حسب مورد فراهم باشد یا اعمال تعزیر مقرر در این مواد درهر صورت الزامی است؟

Farzaneh-Kamran

دادپرور ساده
1 آوریل 2012
167
417
1,465
اصفهان
به نظرم چون گفته شده به " مجازات" مقرر در بحث تعزيرات، فقط به مجازات ارجاع داده شده نه شرايط.

jafar

دادپرور ساده
6 آوریل 2013
25
17
300
نیشابور،25
به نام خدا
خانم کامران با استفاده ازالحاق حکمی فقط مجازات مدنظرشون هست وشرایط این موادرومورد نیاز نمیدانند. منتهی درم447گفته مطابق ماده612 و614 یعنی باید الحاق موضوعی کنیم یعنی شرایط این مواد هم باید وجود داشته باشد.نظر دکتر میرمحمدصادقی هم همین میباشدمنتهی درادامه میفرمایند اثبات این شرطاخلال درنظم ماده بسیاربعید است ومرتکب چون عمل حرامی مرتکب شده باید درهرحال تعزیرشوند.منتهی شرط اصلی ماده 612یعنی عدم اجرای قصاص علیه مرتکب باید باشد .

Farzaneh-Kamran

دادپرور ساده
1 آوریل 2012
167
417
1,465
اصفهان
به نام خدا
خانم کامران با استفاده ازالحاق حکمی فقط مجازات مدنظرشون هست وشرایط این موادرومورد نیاز نمیدانند. منتهی درم447گفته مطابق ماده612 و614 یعنی باید الحاق موضوعی کنیم یعنی شرایط این مواد هم باید وجود داشته باشد.نظر دکتر میرمحمدصادقی هم همین میباشدمنتهی درادامه میفرمایند اثبات این شرطاخلال درنظم ماده بسیاربعید است ومرتکب چون عمل حرامی مرتکب شده باید درهرحال تعزیرشوند.منتهی شرط اصلی ماده 612یعنی عدم اجرای قصاص علیه مرتکب باید باشد .
ممنون از پاسختون. سوالي که مطرح شد برام اينه که اگر شرايط يکي از مواد در بخش قصاص جمع باشه، براي مثال شرايط اعمال ماده 311 قانون مجازات اسلامي وجود دارد، اما شرايط ماده 612 خير، در اين موارد تکليف چيست؟ قاضي چه رايي بايد صادر کند؟
موادي که ارجاع داده به مواد 612 و 614 تعزيرات، تا جايي که مطالعه کردم، موادي هستند که به هر دليلي قصاص منتفي است و در بحث تعزيرات شرط جديدي از اين لحاظ مطرح نشده.

• سپاس
واکنش‌ها: jafar

jafar

دادپرور ساده
6 آوریل 2013
25
17
300
نیشابور،25
باتشکرازطرح سوال دقیقتون،تا اون جایی که بنظرم میاد:
درست است مواد612و614درجایی است که قصاص به هردلیل منتفی است اما درادامه این مواد ذکرشده"درصورتی که اقدام وی موجب اخلال درنظم جامعه وبیم تجری باشد"این مجازات ها اعمال میشه.منتهی سوال همین جاست که آیادرموادی مثل305،307،310،311،306ومواددیگرارجاع داده شده،وبه استنادماده447که این مجازات های تعزیری ذکرشده منظورمواد612و614هستند،باید فقط درصورت عدم قصاص به هرعلت مجازات اعمال بشه؟یا اینکه خیربایدشرط اخلال وبیم تجری هم دادگاه بررسی کند؟دونوع دلیل ذکرشده:
1-به استناد قاعده فقهی التعزیرلکل عمل محرم،چون عمل حرامی مرتکب شده اندپس درهرحال بایدمجازات اعمال شود واین قیودماده612و614اضافی است.قانونگذاردرمواد222و224قانون سابق این شروط اخلال درنظم رودرخود موادعلاوه برموادتعزیرات بیان کرده بود که دادگاه مکلف به بررسی بود،امادرقانون جدیدمواد305و307این قیودحذف شده ولی درموادتعزیرات وجود داردوبازهمون سوال سابق که به صرف بیان مجازات تعزیری درموادوارجاع به آن موادآیا شرایط خاص آن مواد لازم نیست اعمال بشه؟که دراون پست قبلی ذکر کردم شاید بتوان باالحاق حکمی وموضوعی مشکل روحل کرد،وباز سوال جدیداینکه اگرصرفامرتکب به هرعلت قابل قصاص نباشداین مجازات قابل اعمال هست که موافق قاعده فقهی هم میباشدپس فلسفه وضع این مواد چه بوده؟؟؟(البته درمورد الحاق،اختلاف نظر میباشدمشابه این موضوعات رو درقانون انتقال مال غیرهم داریم که گفته کلاهبردار است،آیا فقط به مجازات کلاهبرداری یاشرایط کلاهبرداری هم باید باشدکه دونظر مخالف ذکرشده است!یکی فقط مجازات فارغ از شرایط کلاهبرداری ودیگری شرایط روهم لازم میداند)
2-نظردوم هم نظریه ای مشورتی است که ذکر شده درمواردی که قصاص ممکن نیست،مجازات 612و614اعمال میشه منتهی در نظریهشماره 6982/7 به تاریخ 18 آبان 1382ذکرشده برای اعمال مجازات باید بیم تجری واخلال درنظم توسط دادگاه بررسی شود(این نظر درکتاب دکتر میرمحمدتاریخی دیگرذکر شده ومن چنین تاریخی پیدانکردم ولی بهرحال همچین نظری وجود دارد!)
3-ولی به نظرم اعمال مجازات این مواددرمواردی که قصاص به هرعلت اجرانمیشه بایداعمال بشه بدلیل همون قاعده،ولی اشکال اینجاست که آیا قضات هم اینطور عمل میکنندیاخیر؟

واپسین ویرایش:
س

سحر موسوی

مهمان
به نظرم با یه وکیل خوب مشورت کنین حضوری تا راهنمایی تون کنه. من خودم توی مسائل حقوقی که برام پیش میاد با یه وکیل خوب در اصفهان مشورت میکنم . خیلی خوب و با حوصله جواب سوالامو میده و توی پرونده هاشم اکثرا موفقه. منکه خیلی راضی ام و به هرکسی که احتیاج داشته باشه معرفی میکنم. این لینک سایتشه
مریم پارسا وکیل پایه یک دادگستری اصفهان

بالا